petek, 27. junij 2008

Petra recital

Sestrična Petra iz Zagreba je v Ljubljani, na Magistratu priredila podiplomski recital, kajti tam končuje prvo leto specializacije iz flavte. Recital je izpit ob zaključku podiplomskega leta, izgleda pa kot nek mini koncert. Glede na to, da je bila za sestrično to velika preizkušnja, tišina v mini dvorani pa nepopisna, med samim recitalom nisem veliko slikal, da ne bi motil tako nje, kot komisije, ki jo je v ozadju poslušala.

Trajal je 1 uro in je bil zame, ki mi je sicer glasba celodnevni spremljevalec nekaj čisto novega, drugačnega, kajti melodije kot so Madrigal, Chant De Linos in Sonata ravno ne slišiš vsak dan.

Zastave pred ...

... in v Magistratu.

Vhod v dvorano kjer je potekal recital.

Klavir in notno stojalo.

Priklon ob prihodu.

1. del in ...

..zaslužen aplavz Petrine mame (in moje tete) Zlate in njene prijateljice Meline.

Spremljanje 2. dela.


Še 2 portreta glavne "zvezde"!

Mentor izr. prof. Matej Zupan, Petra Valentić in Tadej Horvat.



Z leve bratranca Goran in Hrvoje, Petra, moja malenkost in brat Nenad.

Po uradnem delu še skok na pijačo.

Petra in njena prijateljica Melina.

Vem, da fotografije niso nič posebnega, saj je bilo drugačno kadriranje iz fotelja praktično nemogoče, slišal pa se je tudi vsak "škljoc".

In še uradna najava recitala - brošura z več informacijami...



2 komentarja:

Uroš Urlep - GuJo pravi ...

Ljudje danes premalo cenijo tovrstne umetnike... sicer pa nisem vedel, da je Petra tak virtuoz na flavti. Odlično, vse čestitke.

Sicer pa ja... staramo se, pred 10-imi leti zhr ne bi šel to poslušat :) sestrična gor al dol... tud jaz ne bi šel v narodno galerijo prejšnji torek gledat razstavo slovenskih impresionistov... :) pa sem šel :) kdaj gremo kak balet pogledat?

Anonimni pravi ...

http://www.dpreview.com/news/0711/07111601tokina116.asp

ttga sem mislil, ko sma se pogovarjala ;)

DDD - Dva ducata dopustniških

Tudi letos smo se za glavni poletni dopust odločili za destinacijo, ki je toliko oddaljena, da si je za potovanje potrebno izbrati polet z ...